tisdag 9 november 2010

Sonny Angel...

En oemotståndlig liten filur som sägs ge sin ägare kärlek och lycka. Från början en japansk samlardocka för vuxna, men idag kanske mest populär hos barnen (som ju är minst lika intresserade av samlingar)Sonny är en version av Kewpie eller QP, en karaktär som skapades av Amerikanskan Rose O'Neill för ca 100 år sen. QP började som en tecknad seriefigur för att sedan även bli en populär docka.

Inspirationen till Kewpie kom från keruben eller cupido från den romerska mytologin. Enligt Rosie brukade cupiderna innebära problem och sätta människor i besvärliga situationen medan Kewpie istället hjälper människan ur problem. Kewpie, liksom Sonny är utrustad med små änglavingar, däremot är originalversionen könlös medan Sonny Angel är en liten pojke. 


Sonnysar i alla möjliga skepnader (frukt, grönsak, djur) har förhöjt stämningen i butiken ett tag nu. Idag fick vi även in JulSonnysar. Så underbart söta att man vill äta upp dom, och passar perfekt för paketkalendern eller julstrumpan.För den som vill lyxa till det lite extra så finns även ett fint litet hus som passar perfekt som samlingsplats och hem för sötnosarna. Ett litet julklappstips:)Inga kommentarer:

Skicka en kommentar