tisdag 7 december 2010

Julklappstips # 1


Världsafin gran i återvunnen kartong från Moderna Museet
Nu drar det ihop sig. Snart, snart, snart är det dags för julmys - sovmorgon, skinka, Kalle, pyjamas halva dan, chokladaskar, tända ljus, granbarr, nötter, tomtar å klappar. Inte i nån särskild ordning. Och har ni idétorka kring vad som ska ligga under granen så kommer här några tips på klappar till barnen.

Till alla superhjälptar därute. Voilá. En superhjältedräkt i väska.


Väldigt bra sak att ha med sig när man t ex ska övernatta hos mor- å farföräldrarna. Nästan oumbärlig faktiskt. Finns för både supertjejer å superkillar. Kommer in i början av nästa vecka.

Till den lille veterinären rekommenderar vi en doktorsväska med alla nödvändigheter för att ta hand om akut sjuka nallebjörnar, hundar å katter.För den lilla tänkaren kan 24 st handmålade miljövänliga klossar av gummiträ passa bra. Klossarna kan kombineras i oändligheter och det går att skapa tusentals olika bilder och ansikten.


Shapemaker har vunnit många priser (bland annat The Practical Pre-School awards 2009). I Sverige går dessa klossar att hitta hos Mormor Margit och Moderna Museet (fast då en bit dyrare såklart).

OBS - Beroendeframkallande för precis ALLA åldrar.


För den lille utforskaren... En ask full med utforskarutrustning - snöre, förstoringsglas, kompass, anteckningsbok, penna, ficklampa.Till den som vill fylla pigtittaren därhemma med något fint. Eller till blivande frisören? Ett set med kam, spegel, söta hårspännen och hårband. I skön vintage-stil.För blivande astronauten kanske det här lilla stjärnkikarsetet vara en början. Med stjärnkikare, självlysande stjärnor och loggbok. Och för den lille trollkarlen. Magikit med 5 olika tricks. Magiska tärningar, tumtricket, repmagi, fingerbollar och kortmagi.Till den nykläckte så måste det bli en skallra från Barefoot (23 cm höga). Med sina underbara färger och fina design, och med en fantastisk filosofi - sömmerskorna arbetar utan tidspress och tillverkningen sker endast med ekologiska färger och tyger - blir man så glad. Får berätta mer om Barefoot en annan dag för dom har så fina saker.

Eller kanske en bok där man kan känna på härliga fågelsvansar:)
Så. Då stänger vi butiken för idag (jo, på riktigt, måste stänga butiken nu, klockan närmar sig 18.00 och jag längtar hem till mina gobitar). Återkommer snart med fler tips. Gokväll i stugan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar