torsdag 19 maj 2011

Plasticks


För några dagar sedan stegade en dam in i butiken, och tog beslutsamt tag i en förpackning Plasticks

Ja hon tog några saker till också. Men att hon ville ha just dom där klisterdekalerna som hänger som små dåldisar längs kortsidan av det röda skåpet... Det är inte så många som upptäcker dom, och det kan vara svårt att vid första anblicken förstå vad dom är till för.


Om någon ändå tagit sig tid att visa hur fint det kan bli när dom hamnar på en förpackning (aja mig)

Jag blev lite nyfiken och frågade om hon kände till Plasticks sen tidigare? 


Jodå. Hon hade köpt dom i Dalarna i somras och gett till sitt barnbarn, en pojke, som tyckt dom var så kul att han nu ville ha flera. 


Damen (som bodde i Handen) hade resolut gått in på Plasticks hemsida för att leta upp en återförsäljare i närområdet. Den närmsta butiken hon kunde hitta var MormorMargit i Bromma...  (ENDA återförsäljare i Stockholm?) 

Sagt och gjort, så bar det av till Bromma kommunalt från Handen... Tack för besöket! Hoppas att barnbarnet blir glad! 

Plasticks var faktiskt den första produkt jag köpte in till butiken. Och är en av dom mest uppskattade sakerna hemma i vårt hus. En riktig höjdargrej helt enkelt! 

Ta lite tomma burkar, flaskor, vadsomhelst, och ge dem nytt liv! Ja, hemma hos oss gäller detta inte bara tomma flaskor...

Utan även mammas duschkräm...


 och handtvålen (som fått olika design på fram och baksida) - ytterst personliga utseenden...  (även våra ketschupflaskor har haft mustasch...)


Men allra mest poppis är dom som badleksaker...

LITE FAKTA...
Klisterdekalerna är tillverkade av en självhäftande polyetenfolie (PE) som tål vatten. Dekalerna trycks och packas i Sverige, och samtliga delar i Plasticks-konceptet är återvinningsbara. 
Plasticks-konceptet (av Jenny Lundgren) blev våren 2009 utvald att delta i vandringsutställningen "Ung - Young Swedish Design" 2009-2010. Juryns motivering löd:

  "En gång i tiden gjorde barnen egna leksaker med hjälp av kottar och tändstickor. Man tager vad man haver... Det är en fröjd att se detta koncept i en nutida tappning. Både ett sätt att personifiera dessa förbisedda formelement i vår vardag och att återanvända brukade förpackningar. Ett bra alternativ till att köpa nytt och ett fint tillfälle för kreativitet med medskapande för hela familjen."

MYCKET BRA!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar