tisdag 1 februari 2011

Bzzzzzz bzzzz bzzzzzz

Ett ljud man inte är så förtjust i under årets varma månader. Faktiskt en (av få) nackdelar med sommaren (i mitt tycke). Kanske dags (för mig) att särskilja bzzzzen från bzzzzzzzen...

Vissa bzzzzz är nödvändiga och vem vet vad som händer utan dom?! Hemska tanke. Honungsbina (ja om du inte hajat ännu vad jag pratar om) är helt otroliga små varelser. Dom är en av hörstenarna i världens matskördar och utan dom kan vårt känsliga ekosystem lätt rubbas.

Just nu dör bin runt om i världen utan att man vet helt säkert varför - forskning pågår. Detta har Apple&Bee tagit till sitt hjärta, dom har startat "The Bee Foundation" och delar av Apple&Bee´s försäljningsvinst går just till att hjälpa bina. Utmärkt!

Några av Apple&Bee´s produkter hittar du hos butik Mormor Margit i vår (snart!). Som dom här ursöta väskorna för barn. 100% organisk bomull såklart;-)

Och vändbara!

Några saker som man själv kan göra för att hjälpa bina är att plantera blommor och träd, handla "organiskt", och stödja lokala biodlare. Läs mer på Apple&Bees hemsida - klicka på The Bee Foundation. 

Ingen kan göra allt men alla kan göra lite:)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar